Runecast ile Güvenlik Açığı Yönetimi

Runecast ile Güvenlik Açığı Yönetimi, ortamınız için tehdit oluşturabilecek ve risk oluşturabilecek bilinen güvenlik açıklarını tespit etme ve düzeltmeye yönelik sürekli bir süreçtir. Bu güvenlik açıkları Vendor tarafından keşfedilir. Kuruluşların herhangi bir siber saldırı gerçekleşmeden önce ortamlarına yama yapmasını sağlarlar. Güvenlik açığı yönetimi, güvenlik açıklarını Vendor veritabanlarına yüklenir yüklenmez belirlemek için daha proaktif bir yaklaşım gerektirir. Bilinen güvenlik açıklarını Ulusal Güvenlik Açığı Veritabanı (NVD) veya ücretsiz olarak erişilebilen Vendor veritabanları gibi birçok genel kaynakta görüntüleyebilirsiniz . Ek olarak, birkaç Vendor ücretli abonelik yoluyla özel güvenlik açığı veritabanlarına erişim sunar.

Zorluklar

Manuel olarak izlenemeyecek kadar çok güvenlik açığı var ve ifşa ile istismar arasındaki zaman aralığı çok kısa. Kötü aktörler her zaman güvenlik açıklarından yararlanmak ve bir iş istasyonuna veya sunucuya saldırmak isteyeceklerdir. Güvenlik açıklarını istismardan sonra tespit etmek, hassas verilerinizi riske atan reaktif bir süreçtir. Kötü niyetli aktörler ağda bir ağ geçidine sahip olduklarında, ağdaki diğer makineleri hızla kullanabilirler. Güvenlik açıklarını önceden ele almak, altyapınızın saldırı yüzeyini en aza indirmede kritik öneme sahiptir. Buna güvenlik açığı değerlendirmesi diyoruz. Göremediğiniz şeyi düzeltemezsiniz, bu nedenle BT yöneticilerinin ve güvenlik personelinin tehditler hakkında bilgi sahibi olması ve ağlarında her zaman proaktif güvenlik açıkları değerlendirmesi yapması gerekir.

Runecast ile Proaktif Güvenlik Açığı Yönetimi

Runecast platformu, desteklenen tüm teknolojiler için en son güvenlik açıklarını tespit etmek için sürekli olarak güncellenir. Tüm bilgiler Güvenlik Açıkları bölümünde bulunur. Bu bölüm, tüm bağlı sistemleriniz için geçerli herhangi bir güvenlik açığını vurgulamaya adanmıştır. Ana gösterge panosunda bulunan ilgili bir pencere öğesi, güvenlik açığına maruz kalma durumunuza hızlı bir genel bakış sağlar. Aşağıdaki ekran görüntüsünde bir örnek gösterilmiştir.

Güvenlik Açıkları bölümüne atladığınızda; tam olarak ilgilendiğiniz ürünü veya CVE’yi bulmak, ortamınızın etkilenip etkilenmediğini görmek için birden çok filtreleme seçeneği kullanarak filtreleme yapabilirsiniz.

Ek olarak, Runecast size CVE’leri CISA tarafından sağlanan Bilinen Açıklardan Yararlanılan Güvenlik Açıkları Kataloğu’nda bulunup bulunmadıklarına göre filtreleme seçeneği sunar. KEV kataloğu yakın zamanda Runecast‘e eklendi ve inanılmaz derecede kullanışlı bir araçtır. Bu, istismar edildiği bilinen tüm güvenlik açıklarının kolay önceliklendirme için Runecast cihazında vurgulandığı anlamına gelir.

metin içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Ayrıca, Güvenlik Açıklarınızla ilgili raporları diğer ekiplerle paylaşabilmeniz için dışa aktarma olanağı da vardır. Bu raporlar belirli CVE’leri, VMSA’ları ve hatta ürünleri seçebilir. Doğrudan Runecast platformundan bir Jira sorunu oluşturabilir.

metin içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Neden Runecast?

Güvenlik açıkları, yazılım geliştirildiği sürece her zaman var olacaktır. Bu güvenlik açıklarının da güvenlik sorunlarına dönüşmesi an meselesidir. Güvenlik açıklarının her zaman karanlıkta kalacağı ve çevremizi tehdit edeceği gerçeğini kabul etmeliyiz. Burada önerdiğimiz şey, kötü şeylerin olmasını önlemek için proaktif bir yaklaşımdır. Bu yüzden Runecast‘i seçmelisiniz. Runecast, ilerleme ve gelişme üzerine kuruludur. Zayıflıklarınızın (zafiyetlerinizin) sorunlara dönüşmesini önlemek için size proaktif bir çözüm sunarak ilerlemenizi ve gelişiminizi destekliyoruz.

Runecast‘in güvenlik açığı yönetimi ve değerlendirmesi, Kubernetes, VMware vSphere, Horizon, NSX-T ve VMware Cloud Director (vCD) ile Windows ve Linux‘u kapsar, böylece tüm altyapınızda keşfedilen güvenlik açıklarını tek bir platformda kontrol edebilirsiniz.

Güvenlik Açıklarını Runecast ile Yönetin

Uyumlu bir ortam için güvenlik açıklarını sürekli takip edin!

Ücretsiz deneme sürümünü indirin